Recensioner

SvD: "Fikastund i paradiset. En känsla av medelhavet får man lätt på själfulla Koloni i Saltsjö-Duvnäs. I ett uthus ligger Koloni och i ett pyttekök lagas det somrigaste och godaste rätter. Och så de mycket vackra bakverken. Olika varianter, olika dagar, mellan 39 och 44 kronor. Hallon-cheesecaken smakar som en riktig ska göra och lavendelkvisten ovanpå doftar. Inte bara lavendeln ger en känsla av Medelhavet. Det gör också de vita husen, klängrosorna och de svarta trädgårdsmöblerna under träden. Ett härligt, själfullt ställe"

Aftonbladet: "Gör en utflykt till Saltsjö-Duvnäs och fika eller ät på idylliska Koloni, beläget på Strandpromenaden vid Duvnäsviken. Där säljs dessutom produkter som de lagat eller smaksatt själva. Badmöjligheter i närheten."

Allt Om Mat: ”Det är en vacker och spännande miljö och att kunna sitta ned och äta något gott förhöjer upplevelsen på Koloni.”

Gourmet 199 Bord: ”På den idylliska gården ryms Koloni. Här serveras medelhavsinspirerad mat som kan avnjutas i den vackra inne-men-ändå-ute-lokalen.”

Metro: ”En känsla av ro nästan Medelhav vilar över Koloni och husen som omger det. Kakel med Greklandskänsla designat Olle Nyman smyckar serveringens väggar. Ett ställe värt en långfika!”

QX: ”Ett perfekt utflyktsmål och för dig som vill passa på att svalka dig i vattnet finns badmöjligheter ett stenkast från Koloni.”

Amelia: "Vill du förena kropp och själ? Bra utflyktstips: åk till Saltsjö-Duvnäs i Stockholms utkant, ett gammalt villaområde placerat så vackert vid vattnet. Sitt fint i den gröna lummiga trädgården, titta på konst och luncha, fika eller ät middag på "Kafe Koloni", utomhus eller i vackra lokaler inomhus (filt finns för kalla kvällar)."

ELLE: "Konstnären Olle Nyman levde och verkade fram till sin död på en gård i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm. Nu kan man besöka hans vackra ateljé med böcker, konst, kakelugn och LP-spelare. I trädgården kan man njuta en caffelatte och något hembakat från Kafé Koloni. Gården är daterad till 1700-talet och gillar man arkitektur är en promenad i området att rekommendera."

Stockholms Bästa Kaféer: "Strax intill Duvnäs Gård hittar du konstnären Olle Nymans ateljé och trädgård. I det vitkalkade lilla huset ryms både kafe, restaurang och bageri och här görs allt på förstklassiga råvaror. I kaféet kan man välja mellan bärpannacottor, smördegsbakelser och passioncheesecakes. Allt detta njuts med fördel bland pioner och blåklint i den vackra trädgården där man känner sig till räckligt uppfriskad kan man ta en titt i Olle Nymans atelje, där svenska konstnärer ställer ut sina alster. Vill man köpa med sig något hem finns det både konst, hembakade skorpor och vackra inläggningar.”